fbpx

החדשות הטובות: ניתן להשתחרר לחלוטין מעצבנות יתר וכעס הגורם לדיכאון! בואו לגלות איך..

ראובן היה חווה עצבנות יתר כמעט בכל סיטואציה שלא מתאימה לו. הכי הרבה היו סובלים מזה הם אישתו וילדיו.. שלא תבינו לא נכון, ראובן הוא אדם מקסים אך הבעיה הזו הייתה גורמת לו להתפרצויות זעם כמעט בלתי נשלטות. אז כיצד הוא הצליח להתפטר מזה ולחיות את חייו מתוך שליטה עצמית מלאה? הסיפור המלא לפניכם..
תוכן עניינים

חווים עצבנות יתר או כעס בלתי נשלט?

אם את או אתה חווים עצבנות יתר או כעס בלתי נשלט, כדאי לכם לקרוא עד הסוף.
אולי תבינו משהו חדש שלא ידעתם בעבר..

היום אני רוצה לספר לכם על מקרה של אדם שהגיע אליי לקליניקה במטרה אחת – לשפר את איכות חייו.

הכירו את ראובן 🙂

הוא היה אדם חכם ויחסית מבוגר, אך יש לומר שהוא ידע להיכנס לבעיות כמעט בכל פעם שהתעורר בבוקר.
אם משהו בבית לא היה מתאים לו הוא היה מתפרץ בזעם או על אישתו או על ילדיו..

האמת שכבר מגיל הצעירות שלו, היה ניכר שהוא חווה עצבנות וכעס בלתי נשלט.. כל מה שקרה בחייו, אפילו הדברים הקטנים ביותר היו מכעיסים אותו מאד.

נתחיל מהחדשות הטובות

אחרי תהליך תת-מודע שראובן עבר אצלי בקליניקה, הוא הפך לדוגמה לשיפור אישי. וחיי משפחתו השתנו מהקצה אל הקצה לטובה! הוא לא הפך לאדם שלא חווה כעס יותר, אך הוא למד לנהל את רגשותיו ולא לתת להם לשלוט בו.

למה ראובן הגיע לטיפול תת-מודע מלכתחילה?

ראובן הגיע למצב שהוא כבר מתוסכל מעצמו.. למשל, אם התחיל לגשם בזמן שהוא רצה לצאת, הוא היה יכול לבעוט במשהו וכמעט לשבור את הרגל. אם נשכח משהו בסופרמרקט, הוא היה מוכן להשמיד את העולם.
הסכמתם לעזור לו להזכיר משהו שהוא שכח? אל תצפו שיתרגש לשמוע את זה.

בנוסף, אני לא יודעת אם אתם יודעים.. אנשים הסובלים מעצבנות יתר עשויים להתמודד עם סימנים פיזיים ונפשיים, כגון חרדה, תחושות של עומס או פחד.

הבעיה של עצבנות היתר הייתה משמעותית עבורו מאד ולעיתים קשה היה לו לשלוט בה. הוא הבין שהזעם המתנשא שבו גורם לו לפגוע באנשים הקרובים אליו, וזה פגע בקשרים שבנה עם אישתו וילדיו. רגעי ההתפרצויות היו נוראיים לראובן, אך גם לאנשי המשפחה שלו, שחווו את האכזבה והפחד מכל פעם שהוא יתרגש.

ולכן הוא החליט לחפש דרכים להתמודד עם הבעיה.

איך הוא הגיע אליי?

הוא אדם שאוהב לקרוא ולחקור, והוא התחיל ללמוד על איך שנות הילדות משפיעות על הרגשות והתנהגות של האדם הבוגר. הוא כתב יומן רגשות שבו תיעד את הרגעים שבהם חווה עצבנות יתר ואת התגובות שלו אליהם. אט אט הוא הבין את הדפוסים המשותפים בהתפרצויות וניסה למצוא דרכים לשנות אותם.
משראה ששום דבר לא באמת עוזר לטווח הארוך הוא החליט להגיע לטיפול ממוקד תת-מודע.

מה היה אחרי שהתחלנו סדרת טיפולים?

לא נדרשו הרבה טיפולים כדי לסייע לו. בנוסף לטיפולים, הוא למד טכניקות נשימה ורגיעה שעזרו לו להקל על העצבנות היתר ולהפסיק את התגובות האוטומטיות. הוא הבין שהתהליך ארוך וקשה, אך גם הבין שיכול לשנות את חייו ואת חיי משפחתו.

האם הוא הצליח להתפטר לגמרי מהבעיה?

בסופו של דבר, סיפורו של ראובן הוא סיפור של התמודדות אישית, רצון לשינוי והתמדה. הוא הוכיח שאף כשיש לנו נסיון מר עם עצבנות יתר, ניתן להפוך את המצב ולהתקדם לחיים שבהם נשלוט יותר טוב על רגשותינו ותגובותינו. וכך הוא כותב בתגובה:


השינוי הכי גדול היה בצורת התקשורת של ראובן. הוא החליט לשתף את אשתו וילדיו במסעו, ובפתיחות מוחלטת התחיל לדבר על רגשותיו ולבקש תמיכה. יחד, הם פיתחו דרך לזהות התרגשויות ולהתמודד יחד כאשר הדברים היו קשים. ראובן התרגל להתקשר בצורה פעילה וברורה, לבקש סליחה כשהוא הרגיש שזה רלוונטי, ולתת מעמד לרגשותיו בצורה בריאה. לאחר זמן, ראובן התחיל להרגיש יותר פעיל בשליטתו על רגשותיו. הוא למד לזהות מראש סימנים של זעם ועצבנות ולהתמודד איתם באמצעות הכלים שפיתח.

גם אשתו וילדיו הרגישו בשינוי המשמעותי בהתנהלותו, והבינו שהם כולם יכולים להרגיש מאוד נינוחים בנוכחותו של ראובן וביכולתו לחיות חיים מאושרים ומאוזנים.

מטופלים במרוצת השנים

דילוג לתוכן